Jul
7
to Jul 17

Infiltracija in karakterizacija polno anatomskih cirkonskih restavracij

Datum: 07.07.
Č􏰂as: od 9-17
Vodi: Dragan Stolica 

 

Izdelujete vse več in več monolitne cirkonske protetične nadomestke in se želite naučiti o infiltraciji in karakterizaciji le teh?

Za Zenostar MT se uporabljajo Zenostar MT barve za infiltracijo pred sintranjem. Poleg barv, ki so na voljo v vseh 16 barvah barvnega ključa lahko izbirate še dodatne intenzivne odtenke znane kot „impulse barve“. Te barve se uporabljajo za dodatne karakterizacije efektov, katere so potrebne predvsem v interkani področ􏰀ju.

Na tem teč􏰀aju se boste nauč􏰀ili: kako se pripravijo konstrukcije za infiltracijo Zenostar T, Zenostar MT cirkona kakor tudi Zenostar MT cirkona v barvah za katerega je potrebna minimalna infiltracija v incizalnem delu prevleke. Kako se nanašajo barve za infitracijo, katere č􏰀opič􏰀e uporabiti, kako se barve razredč􏰀ijo, kako se pravilno sintra infiltriran cirkon in kako izgleda konč􏰀na obdelava samih nadomestkov. 

View Event →
Jul
1
9:00 AM09:00

Nadaljevalni CAD/CAM teč􏰀aj

Datum: 01.07.
Č􏰂as: 9-17
Vodi: Helmut Berger

Cena: 150€ (DDV vključ􏰀en) 

Tečaj nudi softver trening izkušenim uporabnikom 3Shape sistema, kateri si želijo še bolj razširiti svoje digitalno delo.

3Shape Dental Dizajner je fleksibilen in individualno nastavljiv CAD softver, kateri vam omogoč􏰀a, da kreirate razčli􏰀ne vrste restavracij. Spoznajte vse novosti in posodobitve Dental Designer 2016 in kako se ga lahko uporablja v laboratoriju. Korak za korakom se uč􏰀ite izdelovanja raznih konstrukcij na uč􏰀nem rča􏰀unalniku. Digitalna uporaba konstrukcij na implantatih in pripadajoč􏰀e prednosti, ter kaj je odsotnost napetosti, biokompatibilnost, upravljanje z mehkimi tkivi in nenazadnje estetika bodo glavni povdarki tega teč􏰀aja. Prvotno je tečaj namenjen izkušenim uporabnikom, vsekakor pa bo prilagojen tudi individualnim potrebam udeležencev.

Vsebina:

• Dental Designer
• Nadaljevalni tečaj za izkušene uporabnike
• Teleskopi
• Individualne nadgradnje in vija􏰀čene gredi na vsadkih

• Okluzalne krone in mostovi na vijak

Več􏰀 infromacij na: www.ivoclarvivadent.at/icde, prijave na: icde.wien@ivoclarvivadent.com 

View Event →
Jun
10
9:00 AM09:00

3shape – digitalni potek dela

Ne tem teč􏰀aju boste spoznali vse vidike digitalnega poteka dela. Dobili boste izč􏰀rpne informacije o Trios Intraoralnem skeniranju, vključ􏰀no z ustrezno strategijo skeniranja, prav tako boste lahko naredili svoje prvo skeniranje s Triosom. Ko boste vnesli vse potrebne podatke se boste nauč􏰀ili tudi kako boste poslali Trios sken v laboratorij s pomoč􏰀jo 3Shape Communicate-aTM. Poleg tega, vam bomo pokazali, kako se pripraviti na nemoten potek dela. Na podlagi skeniranja s Triosom, bomo oblikovali krono v Dental Systemu-TM in ustvarili digitalni model z model Builder TM. Na koncu se boste nauč􏰀ili kako oblikovati model digitalnega implantata.

Opis teč􏰀aja:

• Osnovne informacije o Trios intraoralnem skenerju (funkcionalnost, strategija skeniranja)

• Prenos podatkov s 3shape Communicate
• Delo z intraoralnim skenerjem
• Dizajniranje digitalnih modelov z Model Builder

Več􏰀 infromacij na: www.ivoclarvivadent.at/icde, prijave na: icde.wien@ivoclarvivadent.com

View Event →
Jun
3
9:00 AM09:00

IPS Style – “igra kristalov” nova kovinska keramika z patentiranimi oksiapatit kristali

Datum: 03.06.
Č􏰂as: 9-17
Vodi: Velimir Žujič 

Cena: 100 EUR +DDV 

IPS Style® je prvi kovinsko-kerami􏰀ni material s patentiranimi oksiapatitnimi kristali. Glede na kombinacijo levcitnih in fluorapatitnih kristalov z usklajeno stekleno fazo, so uporaba in optič􏰀ne lastnosti te keramike z nizko temperaturo fuzije zares edinstvene. IPS Ivocolor
je univerzalna paleta barv in glazurnih materialov za tehniko prešanja, CAD tehniko in fasetiranje keramike Ivoclar Vivadenta ter Zenostar cirkonijevega materiala.
Na tečaju bodo analizirane možnosti izdelave kovinsko- keramične restavracije visoke estetike z umetniškimi elementi. Razpravljali bomo o možnosti notranjega barvanja oziroma zagotavljanja globinskih uč􏰀inkov, zatem o odnosu vrednosti svetlosti in tona barve, kot tudi o nanašanju dentinskih in incizalnih materialov. Prefinjene učinke je mogoč􏰀e dobiti z uporabo novih materialov iz palete IPS Ivocolor – gre za univerzalne barve in glazure za karakterizacijo.

V zaključnem delu se bo analizirala površinska tekstura, refleksije oz. odsevanje svetlobe, prilagajanje optič􏰀nih lastnosti starosti pacienta ter doseganje individualnih uč􏰀inkov s površinskim barvanjem.

Pomembno: udeleženci s seboj prinesejo osebni pribor za nanašanje keramičnih materialov, svedre ter ostali pribor za delo s keramiko in kovino. 

View Event →
Jun
2
9:00 AM09:00

IPS e.max luske – v enem dnevu do uspeha

Datum: 02.06.
Č􏰂as: od 9-17
Vodi: Vjekoslav Budimir Cena: 100 EUR + DDV 

Zobozdravniki od vas želijo luske, vi pa niste povsem prepričani o postopku in predvidljivosti končnega rezultata? Kako estetska in praktična je rešitev primera izredno tanke preparacije(<0,6 mm) t.i.. „Thin veneer“, ter kako v zelo omejenem prostoru uc􏰀inkovito nanašati keramiko? Odgovore na ta in druga vprašanja v zvezi z izpostavljeno temo, boste dobili prav na tem teč􏰀aju.Na tem teč􏰀aju bodo prikazane ču􏰀inkovite in estetske prednosti tehnike uporabe-mikro nanašanja v kombinaciji z IPS e.max Press materiali. Tehnika mikro nanašanja omogoca pridobitev posebnih barv in efektov, ne da bi ogrozili visoko trdnost polno kerami􏰀nih restavracij.

Na tečaju se bosta izdelali dve luski na centralnih sekalcih na prešanih ogrodjih, eno plastenje s „standardnim“ dentinom in incizalom, in drugo z „POWER“ dentinom in incizalom in eno krono z IPS e.max Press Multi materiali.

Pomembno: udeleženci s seboj prinesejo osebni pribor za nanašanje keramičnih materialov, svedre ter ostali pribor za delo s keramiko. 

View Event →
May
19
to May 20

Mojstrski delovni tečaj brezkovinske keramike

Datum: 19.-20.05.
Čas: 9-17 (v angleščini)

Vodi: Michele Temperani

Cena: 590€ (DDV vključen) 

Zahteve pacientov in zobozdravnikov,
ki so vezane na nekovinske restavracije, naraščajo zelo hitro. Novi, translucentni oz. prosojni keramični materiali dajejo nove estetske možnosti ustvarjanja naravnih restavracij, ne glede na tehniko dela. Na tem tečaju bomo izdelali tri restavracije: centralni oz. srednji sekalec, lateralni oz. stranski sekalec in podočnik. Pozornost
bo posvečena pravilni izbiri valjčka za posamezni klinični primer. Vsaka faza
bo fotografirana in takoj na voljo v digitalni predstavitvi, s ciljem postopne analize barve in oblike pred pristopom k naslednji fazi. Na tečaju bodo analizirani absorbcija in refleksija, prilagajanje različnim translucencam, učinki površinske strukture ter mehansko poliranje, ki vodi k optimalnemu sijaju površine.

Tečaj se bo zaključil z razpravo ter „tips
in tricks“ nasveti, ki vam bodo omogočili učinkovito delo v estetskem zobozdravstvu.

Več infromacij na: www.ivoclarvivadent.at/icde, prijave na: icde.wien@ivoclarvivadent.com 

View Event →
May
10
9:30 PM21:30

IPS e.max Power Dentin & Incizal in Selection

Datum: 14.07.
Č􏰂as: od 9-17
Vodi: Velimir Žujič 

Cena: 100 EUR +DDV 

Se vam zgodi in vas vč􏰀asih moti blaga sivina nekovinskih restavracij? Klasič􏰀ni dentinski in incizalni materiali so optimalno prilagojeni na restavracije za bolj neprosojne konstrukcije, ki odsevajo več svetlobe. Zaradi pogostejše uporabe bolj prosojnih prešanih konstrukcij, je obseg sedaj razširjen na materiale IPS e.max Ceram Power dentin in Power incizal.

Ti posebej obarvani materiali za plastenje nudijo poveč􏰀ano stopnjo svetlosti v primerih, ki to zahtevajo. Želena svetlost se lahko doseže celo na prosojnih konstrukcijah, brez spreminjanja načina plastenja. Na tečaju bosta izdelana 2 centralna inciziva na prešanih konstrukcijah, eden s plastenjem s „standardnim“ dentinom in incizalom, drugi pa s „POWER“ dentinom in incizalom.

IPS e.max Ceram Selection so posebno razvite barve za poznavalce z namenom pridobitve večje zmožnosti kreativnosti in individualnosti v tehniki plastenja. Materiali se uporabljajo v kombinaciji z obstoječ􏰀imi IPS e.max Ceram materiali in omogoč􏰀ajo individualne znač􏰀ilnosti
- za doseganje visoke estetike in naravnega videza restavracij.

Pomembno: udeleženci s seboj prinesejo osebni pribor za nanašanje keramičnih materialov, svedre ter ostali pribor za delo s keramiko. 

View Event →
May
6
9:00 AM09:00

SR NEXCO paste ter inlej & onlej delovni tečaj - zakaj vam je kompozit nujen v vašem laboratoriju?

Datum: 06.05.
Čas: 9-17h
Vodi: Matej Brate

Cena: 100 EUR +DDV 

Kompozit, material ki so se ga v preteklosti mnogi izogibali, sedaj pa zaradi svojih izboljšanih lastnosti in estetskega videza postaja vse resnejši del mozaika zobne tehnike ter je želja mnogih zobozdravnikov. Na tečaju se boste seznanili z novo generacijo kompozita. Ta ima enkratne, edinstvene prednosti in lastnosti v primerjavi z ostalimi podobnimi izdelki na tržišču, ki se želijo približati SR Nexcu: hitra svetlobna polimerizacija, ki prinaša lažje sodelovanje fiksne s snemno protetiko, trdnost materiala, visoka estetika, najboljša bio abrazivnost ter mnoge druge lastnosti. Tečaj bo torej potekal v kombinaciji s strokovno debato in praktičnim delom. Izbira izdelka je odvisna od želja tečajnikov, npr. inlej, fasetirana prevleka na kovino oz. polno kompozitna prevleka ter niansiranje materiala med izdelavo določenih izdelkov.

Opozorilo: tečajniki naj s seboj prinesejo pribor za fasetiranje kompozitov in vse, kar je potrebno za obdelavo in poliranje le-teh. 

 

View Event →
Apr
22
10:00 AM10:00

Digitalni potek dela v CAD/CAM tehnologiji

Datum: 22.04.
Čas: od 10 - 16
Vodi: Dragan Stolica

Cena: 50 EUR + DDV 

Digitalni potek dela v CAD/CAM tehnologiji je del četrte revolucije v svetu. Kaj so novosti, katere so osnove digitalnega postopka dela in kateri so novi materiali, ki se koristija za ta postopek.

Kako iz zakaj se uporabljajo IPS e.max Press Multi materiali, katere so indikacije za prvi polikromatski ingot na svetu ter kako ga izdelati in dokončati bo tema drugega dela z demonstracijo.

Pomembno: Udeleženci potrebujejo modelirne pripomočke za kompozit, obdelovalna sredstva (freze,rožice.....),polirna sredstva(gumice,bombažne valje.....) 

View Event →
Apr
21
9:00 AM09:00

Popolna proteza s SR Nexco Gingiva

Datum: 21.04.

Čas: od 9-17

Vodi: Matej Brate

V vseh pogledih dentalne in tudi druge estetike drvimo naprej s svetlobno hitrostjo, le proteze ostajajo vizualno enake. Zato je čas, da naredimo korak naprej tudi v tej smeri - to je individualizirana totalna proteza SR NEXCO GINGIVA. Ljudje smo izredno zahtevna bitja in prav je tako. Prav je, da poleg mehanske funkcije zadostimo tudi maksimalnim zahtevam vrhunske estetike totalne proteze, saj velikokrat prav pacienti, ki so popolnoma brez zob, najbolj občutijo to pomanjkljivost tudi na psihološki ravni. Potem so tukaj še implantološke rešitve, ki gredo velikokrat z roko v roki z individualno modelirano kompozitno dlesnijo.

Na tečaju se bomo posvetili izbiri pravega kompozitnega materiala, izgledu naravne dlesni in sami izdelavi le te.

Pomembno: Udeleženci potrebujejo modelirne pripomočke za kompozit, obdelovalna sredstva (freze,rožice.....),polirna sredstva(gumice,bombažne valje.....) 

View Event →
Apr
8
9:00 AM09:00

Kongres „Fascinantno s polno keramiko“, Zagreb

  • Estetske osnove in njihove podrobnost

  • Timsko delo od A do Z ter načrtovanje terapije

  • Sistem IPS e.max z novim Power in Select materiali

  • Izbor materiala in indikacije

  • Tehnika prešanja in CAD / CAM tehnike

  • Digitalni potek dela

  • Dizajn in priprava konstrukcije

  • Funkcionalni vidik polne keramike

  • Kako se izogniti lomu/chipping

• Razpoložljive barve in razumevanje fizikalnih lastnosti

• Izbor barv za IPS e.max konstrukcije

• Tehnika Nanašanja z novimi Power Materiali ter zanesljiv uspeh

• Oblika in površinska struktura • Dizajn v estetski coni
• Enočlenski nadomestki
• Luske

• Implantati in polna keramika
• Individualni abutmenti
• Popolna rehabilitacija
• Kreativna rešitev v posebnih primerih 

View Event →
Mar
21
to Mar 25

IDS 2017 - 37th International Dental Show

IDS 2017
37th International Dental Show 

Poteka: 22. - 25. marec 2017

Lokacija: Köln, Nemčija

 

Vodilni, globalni in največji - že 37. dentalni sejem IDS 2017. 2300 razstavljalcev iz 60 držav in različnih kontinentov, predstavlja produktne in tehnološke inovacije, trende ter razkriva zadnje rezultate raziskav. Ne zamudite novih standardov v ordinacijah in laboratorijih.

 

IDS 2017, program, razstavljalci, registracija

 

FACTS AND FIGURES 2017

Lokacija: Koelnmesse GmbH

Datum: 21. - 25. marec 2017 (21.3. je rezerviran za B2B)

Odprto: razstavljalci 8.00 - 19.00 | obiskovalci 9.00 - 18.00

Vstopnice: do 20.3. 1 dan 13€, 2 dni 17€, vse dni 21€ | od 21.3. 1 dan 17€, 2 dni 21,50€, vse dni 27€

Razstavni prostor: 157.000 m2

Katalog: 24€, naložite si IDS  2017 Aplikacija

View Event →