Back to All Events

IPS Style – “igra kristalov” nova kovinska keramika z patentiranimi oksiapatit kristali

Datum: 03.06.
Č􏰂as: 9-17
Vodi: Velimir Žujič 

Cena: 100 EUR +DDV 

IPS Style® je prvi kovinsko-kerami􏰀ni material s patentiranimi oksiapatitnimi kristali. Glede na kombinacijo levcitnih in fluorapatitnih kristalov z usklajeno stekleno fazo, so uporaba in optič􏰀ne lastnosti te keramike z nizko temperaturo fuzije zares edinstvene. IPS Ivocolor
je univerzalna paleta barv in glazurnih materialov za tehniko prešanja, CAD tehniko in fasetiranje keramike Ivoclar Vivadenta ter Zenostar cirkonijevega materiala.
Na tečaju bodo analizirane možnosti izdelave kovinsko- keramične restavracije visoke estetike z umetniškimi elementi. Razpravljali bomo o možnosti notranjega barvanja oziroma zagotavljanja globinskih uč􏰀inkov, zatem o odnosu vrednosti svetlosti in tona barve, kot tudi o nanašanju dentinskih in incizalnih materialov. Prefinjene učinke je mogoč􏰀e dobiti z uporabo novih materialov iz palete IPS Ivocolor – gre za univerzalne barve in glazure za karakterizacijo.

V zaključnem delu se bo analizirala površinska tekstura, refleksije oz. odsevanje svetlobe, prilagajanje optič􏰀nih lastnosti starosti pacienta ter doseganje individualnih uč􏰀inkov s površinskim barvanjem.

Pomembno: udeleženci s seboj prinesejo osebni pribor za nanašanje keramičnih materialov, svedre ter ostali pribor za delo s keramiko in kovino.